Podzimní (d)espresso

listopadu 05, 2017



Ahoj všem, 
po dlouhé době jsem si konečně udělala čas na blog. Upřímně, podzim mě dost vzal. Vůbec jsem to nečekala, ale už od začátku jsem nestíhala a dostala se do bludného kruhu školy, zájmů a spánku. A když už se nějaká ta volná chvíle našla, trávila jsem ji polomrtvá sledováním různých seriálů. Musím uznat, že Ordinace je pro tyhle večery nejlepší volbou. 

Hned na začátku září jsem vyrazila se školou na týden do Chorvatska. Je to zájezd pořádaný už x let, já jsem naposledy jela v sekundě, ale letos jsem si chtěla léto ještě trochu prodloužit a přihlásila se také. U moře jsem si to hodně užila, dost si odpočinula, celkově bych to shrnula jako povedený zájezd. Ze strany učitelek sice hrozně vyhrocený, ale to tady nechci detailně rozebírat. 



Potom následovalo typické dohánění všech věcí do školy. To je jediná věc, kterou na podobných zájezdech nemám ráda - přijedete a najednou na vás všechno spadne. Nikoho nezajímá, že to byl školní zájezd a že jste se vrátili v neděli odpoledne, na pondělní ranní přepadové zkoušení z chemie to prostě musíte umět :). Já se tentokrát docela hecla a všechno si během týdne zvládla doplnit, ale pravdou je, že na pondělí jsem fakt připravená nebyla a ta 5 z chemie mi bude ležet v žaludku ještě hodně dlouho. 

Zbytek září už byl jenom o škole, odpolednech u koní nebo ve fitku, kafíčkování (kromě cukru už jsem vyřadila i mléko a dost ujíždím na espressu) a také angličtině. To je vlastně novinka, začala jsem se Zuzkou chodit na anglickou konverzaci. Zatím jsem moc spokojená, hodiny splňují má očekávání a hodně mě to baví, takže této věci navíc určitě nelituji. 


Na začátku října se stejně jako minulý rok konal výměnný pobyt se studenty z Německa. Sama nevím, proč jsem se do toho přihlásila poprvé, přeci jenom moje první zkušenost tak skvělá nebyla, ale prostě jsem tomu ještě dala šanci. A vyplatilo se to - přijela skvělá krásná vtipná Kiana, se kterou jsme si neuvěřitelně sedly. Nikoho lepšího jsem si přát nemohla. I tak to ale byl velmi náročný týden a na konci jsem byla ráda, že zase budu mít chvíle pro sebe a nebudu celý den trajdat po Praze. Aspoň jsem se ale podívala na lom Velká Amerika, sice v trochu nepříznivých podmínkách (čti jako "málem jsme se zabili, když jsme uklouzli na bahně"), ale i tak to tam bylo nádherné. 



Přišlo období, kdy jsem zase měla více času, hodně cvičila, každý den si dělala zdravé obědy i večeře... nic netrvá věčně a den po koupi permanentky do fitka jsem ulehla do postele s horečkami. Nakonec se z toho vyklubala salmonela a já si skoro dva týdny pobyla doma. Skvěle strávené podzimní prázdniny musím říct. Teď už jsem byla v pátek ve škole a zase se dostávám do normálního života, ale je toho hrozně moc a nemoc pořád doznívá, takže nemám energii a celé je to dost vyčerpávající. Snad se to zase brzo ustálí a pojedu si svůj stereotypní režim. Ve čtvrtek bych ráda poprvé zašla do fitka, tak snad už na tom budu dobře a dostanu se zase do nějaké té formy. 


Blogu bych se zase chtěla trochu více věnovat, chytla mě pisálkovská nálada, tak bych jí ráda využila  a několik článků přednastavila. Času je pořád nedostatek, ale co si budem, na prokrastinaci si ho najdu vždy dost :D

A jak jste strávili první část podzimu vy? Mějte se krásně, ahoj!

You Might Also Like

5 komentářů

  1. to je vtipné, jak podobně se teď obě máme...
    https://superkrasna.cz/2017/11/01/soaphoria-kralovske-praskove-zubni-serum-s-aktivnim-uhlim/?p=167

    OdpovědětVymazat
  2. Salmonela člověka potrápí, ale tak hlavní je, že už je ti lépe. :-) Výměnný pobyt se konal i na naší škole, ale bohužel, jelikož jsem nevynikala ani nevynikám v cizím jazyce, tak jsem o to nestála. :-D Ale bylo by to určitě super. :-) Tak ať se Ti daří. :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Juhů, tak tě tady po nějakém čase zase vítám :-) mrzí mě, že tě trápila salmonela, to není nic příjemného. Já momentálně taky ležím, ale ne se salmonelou, ale s chřipkou... bez hlasu -_- tak nějak to na mě tento podzim také padlo.
    Určitě fitko a celkově formu doženeš, toho bych se nebála :-). Chorvatsko závidím, muselo to být super. Nechápu logiku učitelů... jak kdyby vám aspoň hned v to pondělí nemohli dát pokoj. Fuck logic. Asi je to nad rámec mého chápání, ty jejich stupidní důvody :-)
    Ráda také čtu, že tentokrát výměnný pobyt vyšel na 1 a přijela ti fajn holka :-) ale tak či tak je to prostě vyčerpávající :-) A obdivuju tě, že jsi to bravurně zvládala... já bych asi hořela... hlavně proto, že nejsem s cizíma jazykama velká kámoška :D za tu dobu od školy jsem trochu pozapomínala :-( (což je pěkně na nic)
    Přeju ti hodně sil a energie do dalších dní ♥ ať je ti líp a líp :-) <3

    OdpovědětVymazat
  4. jsem moc ráda, že jsi opět něco napsala. Mě to od Tebe baví a myslím si, že by byla obrovská škoda, kdyby jsi skončila.

    - Ten výměnný pobyt musel být skvělá zkušenost:-). První nevyšla, ale ta druhá skvělá:-).
    - Taky bych to chtěla zkusit, ale nevím :D Já a angličtina, ale zase bych si ji ráda vyzkoušela:-).
    -Snad budeš brzo fit:-(. Na mě taky něco leze, tak snad se toho zbavím dřív než to bude horší :D.


    - Těším se na tvé další články kočičko♥A uzdrav se!

    OdpovědětVymazat
  5. Náádhernej článek a skvělý fotky!
    Miluju takový články ze života :) Škola mi teď dává taky dost zabrat a dohánění je naprosto otřesný.

    OdpovědětVymazat