Už je to sedm let...

srpna 20, 2017

... od chvíle, kdy jsem klikla na tlačítko "založit blog". Ano, stalo se tomu tak v noci z dvacátého na dvacátého prvního srpna roku 2010. Tenkrát to bylo ještě na blogu.cz, kde jsem sledovala všechny mé oblíbené blogerky, jako je Lola-J nebo LadyVanilka. Chtěla jsem být jako ony, chtěla jsem psát o klucích a kosmetice, zážitcích z mého života, toužila jsem dělat rozhovory s českými celebritami a v neposlední řadě jsem největší úsilí vložila do psaní pro Krásnou.cz.
První článek vyšel dvacátého prvního srpna v 1:28, jednalo se o "15 rad jak zhubnout a nedělat chyby". Vzhledem k mé tehdejší životosprávě a postavě jsem si nemohla vybrat lepší téma, na druhou stranu, když ho zpětně čtu, jsou v něm základní pravidla celkem dobře shrnutá, je vidět, že jsem toho o hubnutí měla už odmala dost načteno. 
Takhle to pokračovalo nějakou dobu dál, čtenáři začali přibývat, já se neustále snažila zlepšovat, jako bloger i člověk. A dál už ten příběh asi znáte, protože jsem ho psala milionkrát (kdyžtak se TADY  a TADY můžete podívat, mně to přijde jako pořádná změna, i když je to jen rok). 


Často jsem přemýšlela, jestli odejít z blogu.cz a začít "nový život" právě zde, byl dobrý nápad. Milovala jsem tu komunitu, kde Standa psal na Srdce Blogu a všichni se vzájemně podporovali. Když jsem odcházela, ještě to tak špatné nebylo, ale když sleduju změny za posledního půl roku, jsem upřímně zděšená, co se z mé blogové kolébky stalo. Po odchodu Standy to šlo do kopru. Teď se to tam zase začíná pomalu dávat do kupy, ale všimla jsem si, že stejně odešlo tolik blogerů, že se blogu.cz jeho stará sláva pravděpodobně nikdy nevrátí. I přesto jsem ráda, že mi poskytl skvělý hosting do mých začátků, vlastně skoro 6 let. 

Na blog.cz jsem si toho sice zažila dost, ale teprve tady jsem v mém blogerském životě uskutečnila větší pauzu. Takovou, kdy ani nevíte, jestli se k blogu někdy vrátíte, a když, tak jak to bude vypadat... Nakonec mě jen utvrdila v tom, že blog i youtube ke mně neodmyslitelně patří. 

Upřímně, vážně uvažuji o žurnalistice. Vím, že o tom sní hafo blogerek společně s tím, že by napsaly knížku nebo byly redaktorkou novin a časopisů, reálně se to povede jen hrstce z nich. Rozhodně si netroufám tvrdit, že já jsem o něco lepší než ony, že já na to mám. To ne. Ale i tak bych to ráda zkusila. Myslím si, že dobrý základ pro psaní tady je, teď ho jen potřebuji rozšířit, pracovat na sobě, získat nové zkušenosti... a jelikož jsem velmi cílevědomá a tvrdohlavá, věřím, že bych to někam dotáhnout mohla. Nemusí to nutně být na vrchol, každá menší změna je pro mě splněným cílem. 

Závěrem bych chtěla všem mým čtenářům poděkovat. Ačkoliv tato jména vypichuji často, musím je zmínit znovu, protože se jedná o holčiny, které jsou se mnou už nějaký ten pátek, vždy mě podporovaly a nevím, kde bych bez nich byla. Ať už jde o Kix, která mě svými dlouhými komentáři nejednou dovedla k slzám štěstí, Klárku, jejíž komentář mi vždy vyčaroval úsměv na tváři, nebo Hanienes, se kterou jsem se více poznala i mimo blog, kdy mi i ve špatných chvílích pomohla a ukázala, že život je vlastně super věc. Také bych chtěla za podporu poděkovat MrMarkiimu :) 

Ale i vám ostatním děkuji za ty roky plné podpory, pěkných i kritických komentářů. Jak už jsem psala výše, jen díky vám jsem se mohla změnit, někam posunout, jako bloger i člověk

You Might Also Like

9 komentářů

  1. Gratuluji k sedmi letům :) to už je pořádná doba :) ať se to splní žurnalistické sny :)

    Lady Lenna

    OdpovědětVymazat
  2. Ehm, LadyVanilka, tu znám :D! Občas na ni ještě kouknu, ale teda... mám pocit, že se tahle blogerka za ty roky co "působí" nikde moc neposunula. Možná je to jen můj dojem, zase tolik ji nesleduju, ale mám takový pocit... I když moje pocity jsou možná úplně mimo (nebylo by to nic nového :D). Popravdě se mi zdá, že ses třeba ty posunula úplně na jiný level :-)
    A není to o tom, že bych ti chtěla pochlebovat. To nemám ve zvyku :-)
    Chtěla bych Ti hlavně MOC POGRATULOVAT :-) k té cestě, kterou jsi s blogem strávila... říkejme tomu pořád blog, i když doména už blog není! :D :-) Jsi ten typ blogerky, bez které si už nedovedu tady to "prostředí" představit. Ano, já vím, už nejsi blog.cz, ale tak... chápeme se! :D Já to prostě v tomto nerozlišuju... Celkově... prostě jsi blogerka i když nejsi blog.cz! :D
    No... nádherné... jsem se rozvášnila nad takovou kravinou. Nany, vůbec NEDĚKUJ :-) Píšu jen jak to vidím.... upřímně...
    Oblíbila sem si tě, chodím tady ráda, vždycky tu najdu pohodu, útočiště... z tvých článků cítím harmonii, klid... pochopení... to, co vyzařuješ ty, vyzařuje tvůj blog (stránka :D), tvé články...
    Přiznám se, že jsem ze začátku myslela, že to bude jednostranné... že se mým komentářům musíš smát, myslet si, že jsem blázen, když je píšu dlouhé a nebo když reaguju na každou kravinu, ale pak... začala jsi chodit na můj blog a mě to potěšilo, i když sis přečetla jen jeden článek třeba :D. Fakt jsem tomu ze začátku nedávala šance a chtěla jsem tvůj blog nechat být, ale jsem VELMI RÁDA, že jsem to neudělala. ♥
    Protože JE MI CTÍ, být tady teď s tebou. Prošla jsem s tebou ty nejzásadnější změny a to mě upřímně těší, když vidím, jak rosteš a jak stoupáš na jiný level :-)
    I ty největší pauzy bych vydržela, protože jsem člověk, který vždycky a všude věří v návraty... :-) a jsem ráda, že jsem se nespletla ani u tebe. Ani nevíš, jakou radost mi tvůj návrat udělal. Byla jsem tady každý týden i 3x, abych to tady zkontrolovala! :D :-) (a to si opravdu nevymýšlím)
    Rozhodně zkus to, za čím tě srdce táhne. Pokud je to žurnalistika, jdi do toho. Nestačím se někdy divit, kdo se na žurnalistice objeví (i co se týká mých bývalých spolužáků). A zrovna u tebe bych ani jednou nezapochybovala, že by ses tam nehodila.
    Takže ti budu držet palce kdykoliv a v čemkoliv. Podporu budeš mít od nás vždycky ♥ :-) to si piš! :D :-)
    Přeju Ti další hezké roky s blogem, hodně úspěchů a velký DÍK za to jaká jsi, čím jsi a kdo jsi :-) a za tvé stránky ♥
    JEN TAK DÁL! Těším se :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Gratuluji! :) Já bloguji také už dlouho, ale na stálý blog, který jsem také vlastnila na doméně blog.cz, jsem se přidala v listopadu 2011. Od té doby je blogování mou drogou :)

    https://elisminarova.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Jé, tvůj blog na blog.cz si velice dobře pamatuji (myslím, že i Ty mě by sis mohla pamatovat). Je to velká změna, to se musí uznat. Je skvělé vidět, jak velký krok jsi udělala. Rozhodně si jdi za svým cílem, protože proč bys na to neměla, že? :-) Věřím Ti. Máš to tu moc hezké a příjemné, jen tak dále. Právě jsem Tě začala sledovat na insta (jancahala), tak se nelekej :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Co si budeme povídat.. Ty jsi se posunula opravdu daleko a to opravdu hodně daleko. Znám Tě už poměrně dost dlouhou dobu a tvé články si pamatuji.
    Teď mi příjde, že do toho dáváš více své srdce a celou sebe. Opravdu hodně si změnila kvalitu článků a myslím si, že teď je úroveň tvého psaní na úrovni opravdu skvělé blogérky.
    Líbí se mi také, jak si změnila recenze. Píšeš je více zajímavě, více je popisuješ a lépe hodnotíš než dříve.

    Provázíš mě také strašně moc dlouhou dobu a musím Ti ze srdce poděkovat a říct, že jsi opravdu moc skvělá (a taky moc krásná!) holčina. Jak blogérka, tak i úžasná osoba. Snad budu mít brzy čest Tě poznat osobně zlatíčko:-).

    OdpovědětVymazat
  6. Nany, nejsem žádný odborník, můj styl psaní není nic extra, abych mohla opravdu relevantně posoudit psaní někoho jiného... Ale z pozice člověka, co má celkem načteno, je zvyklý na různé styly a hlavně - čte už nějaký ten rok každý tvůj článek (nekomentuju moc často, protože buď nemám čas, nebo jsem jednoduše líná - promiň, polepším se :D), musím říct, že čtivě jsi psala vždycky. Cosi mě vždycky nutí číst tvé články dál, úplně cítím tu tvojí zapálenost. Upřímně, nedá se to vůbec porovnávat s některými nejmenovanými autory, u jejichž knih často usínám. Není to jenom o talentu, ale díky zkušenostem, díky tomu dlouhému času, který už jsi blogu věnovala (říká se 1% talentu, 99% dřiny), jsi v psaní ještě lepší. Pamatuji si tvé články na BravoWebu, byla jsi mezi blogery úplně nejmladší :) Proto si myslím, že jsi v tomhle napřed a věřím tomu, že když budeš chtít, za pár let si budeme kupovat tvé články tištěné na papíře pod jménem nějakého známého časopisu nebo novin :)
    Měla jsem sen o žurnalistice, ale po návštěvě jedné velké redakce mě to přešlo. Tehdy jsem si uvědomila, že nejsem dost průrazná a asertivní, ale myslím, že ty ano :) Sen napsat knihu u mě ale dále přetrvává, ale která 16-ti letá holka o tom nesní :D :)
    Ani nevíš, jak mě to tvé zmínění potěšilo, po mé neaktivitě bych to nečekala♥ Všem se snažím nějak pomoct, až si přijdu mnohdy otravná :D Doufám, že víš, že kdyby sis někdy chtěla popovídat, jsem tu :) Snad se někdy potkáme :)

    OdpovědětVymazat
  7. Schválně jsem počkal, až budu moci napsat sedmý komentář. :D Na tebe jsem narazil už v té "éře" LadyVanilky. Nic proti, ale v té době sis na ní hrála. Vzpomínám si, že jsem ti napsal menší kritiku a ty si jí moc dobře nevzala. Od té doby tě sleduji a vidím, jak ses změnila. Nebudu lhát, když řeknu, že jsem v LadyVanilce měl také inspiraci, ale nekopíroval jsem jí. Kopírovalo jí mnoho blogerek, co jsem znal. Dnes s blogem skončily.

    Co se týče Blog.cz, i já jsem si všiml, že jde do kopru. Sledoval jsem dění a jeden čas jsem si dokonce vzal i brambůrky a pořád mačkat F5. Ty diskuze byly mnohem lepší než nějaký film. I teď velmi silně pochybuji, že se to vrátí do zajetých kolejí. Pořád jsou jen řečičky řečičky, ale skutek utek.

    Žurnalistika - přiznám se, že mě to taky napadlo. Studovat žurnalistiku. Ale teď - v maturitním ročníku oboru IT - je to hodně zbytečný. Nicméně jsem si z místní knihovny půjčil pár knížek týkající se žurnalistiky a ve volných časech si je čtu. Jsou tam zajímavé informace.

    Možná to bude znít divně, ale je to poprvé, co mě takhle na blogu někdo oficiální děkuje a já nevím proč. Nic... nápomocného jsem ti nepsal. Nemusíš mi děkovat, ale je to milé.

    Závěrem bych ti chtěl popřát, aby ti všechny plány vyšly. Just be happy! :)

    Markii Reed (Mr.Markii)

    OdpovědětVymazat
  8. Všem moc děkuji za komentáře, ani nevíte, jak mě potěšily :) Jsem vám za tu podporu neskutečně vděčná :)

    OdpovědětVymazat
  9. 7 let, gratuluji. Já na tvůj blog narazila dnes poprvé a moc se mi líbí. To bude asi tím, že my býčice držíme pospolu a máme dobrý vkus:-)! Přeji další šťastné roky v blogosféře!

    Jo, a stav se taky u mně:-) http://www.bygabra.cz/

    Pá ByGabra

    OdpovědětVymazat