Půlroční shrnutí 2 ♥

srpna 13, 2017

Ahoj všem
po pár dnech pro vás mám pokračování mého půlročního deníku. Pokud jste ještě nečetli minulou část, máte nejvyšší čas, naleznete ji ZDE :) 

Povšimněte si ječící M. a mé vysmáté maličkosti :D

Duben
Duben se zase točil trochu víc kolem školy. Čtvrtletky se u nás sice nevedou, ale stejně si většina učitelů smyslí, že je super narvat do dubna co nejvíce testů. Takže co jsem projela svůj mobil, je spíš plný selfíček ze školy a vyfocených sešitů, než zážitků. I tak se ale něco málo událo. Například to, že jsme s M. a L. vyrazily na Matějskou. A bylo to neuvěřitelné. 


Jsem člověk, co se bojí výšek, na druhou stranu miluju adrenalin. Takže není divu, že jsme prubly ty nejšílenější atrakce, kde jste buď skoro celou dobu hlavou dolů, nebo lítáte v neuvěřitelných výškách. Jediné, na co jsme se neodvážily, byla atrakce tohoto roku, katapult, ale myslím, že jsme si ho odřekly spíš z finančního důvodu. 

Zde jsme si role vyměnily... aneb já a výšky :D

Také jsem se viděla s B., mojí starou spolužačkou a spřízněnou duší. Prostě člověk, kterému můžete říct cokoliv, on si to nechá pro sebe, neodsoudí vás, vždycky je s ním zábava a zároveň i zamyšlené chvilky. Šly jsme na výstavu Nepatrný dosah podvědomí, která se nám oběma moc líbila. 


Květen
Květen byl neuvěřitelně nabitý. Po všech dubnových hrůzách jsem se zase trochu dostala do svého zdravého režimu, takže jsem zkoušela vařit různé ňamky a každý den jsem cvičila. Ve škole maturity, takže to bylo volnější. 


Na moje narozky mi holky připravily krásné překvapení. L. mi udělala krásný dort a M. s E. mi daly skvělý dárek (jeho obsah pro vás raději zůstane tajemstvím :D). Měla jsem neuvěřitelnou radost a moc jsem si narozky užila. 


Stejně tak oslavu s rodinou, kdy jsem dostala nádherné dárky, které mě hodně potěšily. Navíc jsem ještě jako takový bonusový dárek dostala, výlet s mamkoua ségrou do Primarku do Drážďan. Samozřejmě tam byly utraceny neuvěřitelné peníze, ale odvezla jsem si odtamtud nádherné kousky a věci, které jsem nutně potřebovala. Takže i za mě můžu Primark doporučit :)


Den po svých narozkách jsem jela do Německa na výměnný pobyt. Možná si pamatujete říjnový článek, kdy jsem psala o tom, co jsme dělaly s Němkami u nás, tak teď se to vyměnilo. Ten týden jsem si moc užila, dovoluji si říct, že jsem si hodně zlepšila angličtinu (ano, angličtinu, běžně jsem se sice snažila používat němčinu, ale při delších rozhovorech se to moc nedalo :D) a celkově to beru jako zkušenost k nezaplacení. K mému překvapení pro mě bylo mnohem jednodušší být v Německu, než když jsem to tady v ČR všechno organizovala. 


Viděla jsem Schweinfurt, Norimberk, Bamberg, byli jsme se podívat do jednoho historického městečka, jméno si samozřejmě nepamatuju :) Už jsem se na výměnu přihlásila i příští rok, tak uvidím, koho dostanu. Doufám, že nová holčina bude komunikovat víc, než ta moje předchozí, občas to bylo trošku těžší, ale dalo se to zvládnout. 


Červen
Fotka M. přesně vyjadřuje červen. Zase se do popředí dostává škola a já si klasicky zkazím známky pololetkami. Tentokrát mi vycházela z fyziky jednička (čtete správně, jednička), ale s pololetkou jsem měla co dělat, abych nedostala trojku. Matika se také krásně odvíjela od pololetky, s jedničkou bych měla jedničku, s dvojkou dvojku, s trojkou a čtyřkou trojku, na pětku jsem radši nemyslela... no jistěže jsem dostala trojku. Pololetku jsem měla o bod. S tím, že jsem si myslela, že 2-5 vyjde kladně :)) To mi vždycky přijde jako největší paradox. Že celou těžkou látku pochopím, a pak to všechno zničím kvůli něčemu takovému. Minulý rok to bylo úplně stejné, trojka o bod s tím, že si myslím, že 2+3 je  6. Klasika. A pak se mi na výzu ještě vyklubala trojka z chemie, která už ale byla od začátku jasná. No jo, na techniku nebo na medinu fakt nepůjdu. 


Mezi těmito hrůzami byly ale i dobré zážitky. Například šlapadla s pár lidmi od nás. Hrozně dlouho jsem na ně chtěla jít a konečně se mi mé přání splnilo. 
Koncem června vyrazilo pár lidí od nás ze třídy na Moravu. Školní výlet s dozorem dvou skvělých učitelek. Takže si asi všichni dokážete představit, jak to tam ty tři dny vypadalo. Já si z toho asi odnesla jen to, že před 30 km túrou byste neměli spát méně jak tři hodiny :D Každopádně opravdu užitý výlet, krásné zakončení školního roku. 

Červenec
A dostáváme se do relativně nedávných událostí. V červenci se u nás malovalo, což s naším velkým barákem nebylo tak jednoduché. Sice jsme měli najatou firmu, ale úklid a stěhování nábytku jsme dělali sami. Neskutečná práce a bolest zad mi ale přinesly můj vysněný bílý pokoj. Před malováním mě ještě napadlo, že by se u mě mohl vyměnit zničený koberec, ale už se to nestihlo a teď už jsem se smířila s tím, že tam ještě nějakou dobu bude, protože na další vystěhování pokoje a mého trilionu věcí opravdu nejsem připravená :D


Po velkém malovacím víkendu jsem začala chodit na brigádu. Takže prázdniny pro mě prakticky nezačaly, jen jsem vyměnila školu za práci. Jako minulý rok jsem pracovala v archivu. Akorát předtím jsme tam byli čtyři, teď trochu zkrouhli rozpočet, tak jsme tam byli dva týdny jen dva. S M. jsem si to ale užila, někoho extrovertního a šílenýho jako je on jsem tam potřebovala. Práci jsem si celkem užila, přeci jenom jí nebylo zas tolik, byla dobře placená a hlavně se mi líbilo, že pracuji jen 6 hodin dopo, takže mám celé letní odpoledne volné. To, že jsem ho většinou prospala už tak báječné nebylo :D 


S mojí ségrou jsme o svátcích vyrazily do Varů na fesťák. S cílem vidět alespoň jeden film, nejlépe tři. Koupily jsme si takovou kartičku, se kterou můžeme jít na jakýkoliv film, ale má to háček. Pokud si nekoupíme lístek, musíme si vystát frontu. A jelikož z ní pouští jen pár lidí, je dost možné, že i když si tam stoupnete hodinu před začátkem filmu, stejně se tam nedostanete. My jsme ale měly neskutečné štěstí a i na jeden z nejžádanějších filmů jsme se dostaly (i když nás pouštěli mezi posledními deseti). Viděly jsme Out, Ciambru a Království. Jednoznačně nejlepší byla Ciambra, u které jsme se ségrou uronily slzu. Když kliknete na název filmu, přesměruje vás to na ČSFD. Ciambru opravdu doporučuji zhlédnout. Ale i Out a Království byly dobré filmy, i když tady spíš záleželo na tom, co jste od nich očekávali. Další den jsme na fesťáku spíš obešly besede, já jsem bohužel stihla jen jednu se Svěráky, která byla o jejich novém filmu, který vyjde každým dnem do kin. Pak jsem musela domů, protože jsem v pátek pracovala, ale ségra měla home office, takže tam zůstala ještě přes víkend a měla možnost poslechnout si besedu s Bartoškou. 


Po dvoutýdenní "dřině" následoval týden nicnedělená, strávila jsem ho s přáteli, doma, na Náplavce, na Stalinovi, prostě klasická profláklá pražská místa, kde se dobře relaxuje. 


A poslední týden hurá na dovču. Vyrazila jsem s rodinkou do Španělska, do Nerji, nedaleko Malagy. Miluju moře. Opravdu jsem člověk, co se v něm může cákat hodiny. A také miluju čtení na pláži, kde to většinou dopadá tak, že přečtu kolem 1500 stran :) A překonala jsem se - kromě válení u moře jsem jela na výlet, kde jsme viděli krásné zahrady a palácový komplex. Také jsme se jeden den prošli v centru Nerji, kde to bylo moc pěkné (a ochutnala jsem tiramisovou zmrzku, ňamka!). Poslední den jsme si před odletem prošli Malagu, kde to bylo nádherné. Bylo mi fakt líto, že jedu domů, po tom jídle se mi doteď stýská :D


No a to je vše :) Nyní jsem v Německu s mamkou a moc si to tu užívám, hlavně hodně píšu, fotím a relaxuji. Doufám, že se vám tyhle dva články líbily, i když byly pekelně dlouhé. Určitě mi napište, co jste dělali vy, jak jste si tento půlrok užívali a co plánujete na zbytek prázdnin. Mějte se krásně, ahoj!

Tady ještě poslední fotka, protože ačkoliv to nikde nezmiňuji, longboard se mě držel celý půlrok a zase jsem toho najezdila neuvěřitelně moc. Ať už na výlety, nebo do školy, sem tam jsem se na tom pokoušela někoho naučit, prostě longboard je závislost :)

You Might Also Like

3 komentářů

  1. Konečně mám právo říct, že i já jsem byla na Matějské! A neskutečně jsem si to užila a určitě jsem tam nebyla naposledy :-) Miluju adrenalin, stejně jako ty, i když je pravda, že jsem už trochu opatrnější :D. Dřív jsem byla větší blázen, ale až mě překvapilo, jak opatrná jsem :D. I když to mi teda nezabránilo jít na všechny ty šílenosti, které tam byly a nakonec si je i pořádně užít. Na Katapultu jsem taky nebyla, ale bylo to spíš skrz finance, raději jsem zašla na jiné atrakce, které byly možná daleko lepší :-)
    Těším se za rok... teď už vlastně necelý rok! :D
    Mít spřízněnou duši, které můžeš cokoliv říct a vědět, že tě nezradí, že tě nepotopí, je to nejlepší co můžeš mít :-) každý by měl mít nějakého takového člověka, který je prostě nenahraditelný nikým a ničím. A je jen jeden...
    Dortík je krásný, holky šikovné :-) koho by to nepotěšilo!
    Ach jo, jsem asi fakt jediná, která nikdy v Primarku nebyla... ale chystám se! A už je to na dobré cestě! :D
    No jo, Kristýnka... stejně jako s tanečníma si bouchám do hlavy i s výměnnýma pobytama... na střední bylo tolik šancí a já nenašla odvahu a lituju toho. Není lepší zkušenost, než něco takového zažít, prožít. Dá ti to víc, než sezení v hodinách a poslouchání...
    Tak nepromarni ty šance jak já, kdy škola takové možnosti nabízí :/ Moje blbost, no...
    S tou školou je to pech, jak jedna známka dokáže tolik ovlivnit -_- ale i tak jsi šikovná... moje výsledky z matiky byly daleko horší :-D. Já ji totiž ani nikdy nedokázala pochopit -_-
    Doma jsme malovali minulý rok a dovedu si představit, jak jsi to prožívala... protože to je opravdu ZA TREST :D sice je výsledek moc hezký, ale to stěhování, uklízení, vybalování... ne, už NE :D. V práci malujeme teď a je to stejná písnička. HROZNÉ! :D
    Hmmm taková práce na 6h je podle mě skvělá alternativa :-) dopoledne pracuješ a odpoledne máš čas na své zájmy,...odpočinek :D a tak! :D
    Do Karlových Varů jsem se chtěla jet také podívat, ale kvůli práci mi to nebylo umožněno... tak snad příští rok. Uvidíme :-) Na film Ciambra se určitě mrknu, podle popisu nevypadá vůbec zle!
    Dovču závidím, já letos nikam :/ změnila jsem práci a nastupovala v červnu, tudíž ještě nemám nárok na dovolenou...
    Užívej si v Německu, relaxuj, piš a prostě se měj nejlíp ♥ :-)
    Články se mi moc líbily, je toho tolik, co se stalo :-) když se nad tím tak člověk zamyslí, zažil toho za ten půl rok dost :-) ani se to nezdá.
    Těším se na další články :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to byl nabitý půlrok :) Na Matějské jsem byla také a katapult si také raději odřekla :D Ale jinak jsem si to užila :) A to, jak lítají penízky v Primarku taky znám, tam mají věcí :) A ve Španělsku u moře muselo být určitě krásně :)

    OdpovědětVymazat
  3. Absolutně nechápu, jak si toho mohla tolik stihnout!
    To utíkání bodu o minimum nesnáším nebo že udělám chybu v jednoduchých číslech:D Si pak říkám jakej jsem debil:D.
    Dovolenou Ti megamoc závidim, jak já už dlouho nebyla nikde :D
    O tom výmněném pobytu jsem také přemýšlela, ale trošku se bojím upřímně :D:).
    Longboard bych taky ráda zkusila, ale je za něj raketa peněz:/ Kord když si šetřím na zrcadlovku:-(.

    OdpovědětVymazat