Black soul

července 04, 2016

Zdá se mi to, nebo zmizela všechna radost? Přátelství už nejsou taková, jako dřív. Všude je jen faleš. 

"Všechny zuby měl sice pravé, ale jeho úsměv byl přesto zcela falešný."

A také strach. Strach z toho, že něco uděláme špatně. Strach z toho, že se nebudeme líbit ostatním. Nebo je to snad strach vykročit ze stereotypu a ukázat, že všichni nejsou stejní a že všichni nemusíme žít život přesně podle norem, které kdysi dávno vymysleli lidé, které jsme neznali. Doba se vyvíjí, proč bychom se tedy měli řídit něčím, co už tu dlouho není? 

"Ve stereotypu svého života umírám zaživa."

Každý si myslí, že je pán světa. Dennodenně je označováno mnoho lidí jako hrdina. Ale notak, vždyť každý, kdo se narodí a je ochoten bojovat se životem, se stává hrdinou. Stejně všichni jednou padneme v tomto nelítostném boji. 

"Mnozí z těch, co žijí, by si zasloužili smrt a mnozí z těch, co zemřeli, by si zasloužili žít."

Lidé by se měli zamyslet. Měli by si užívat maličkostí, které nás každý den potkávají. Proč ignorujeme, když se na nás někdo usměje? Proč si nevšimneme lehkého pohlazení? Proč neříkáme častěji děkuji? Proč se na všechno stále díváme negativně?

"Nikdo není tak chudý, aby nemohl darovat úsměv."

Někdy to zkuste. Když se s vámi někdo bude chtít hádat, jen se na něj usmějte. Když budete mít radost, smějte se. Nahlas, jak dlouho jen budete chtít. Když přijde smutná chvíle, vykašlete se na noční pláče, raději začněte dělat to, co vás nejvíce baví, však ono to přejde. 
Je to jednoduché. 

"Pokud má problém řešení, není třeba dělat si starosti. Pokud ho nemá, starosti nepomohou." 



(fotky jsou mé) 

You Might Also Like

4 komentářů

  1. Někdy to zkuste. Když se s vámi někdo bude chtít hádat, jen se na něj usmějte. Když budete mít radost, smějte se. Nahlas, jak dlouho jen budete chtít. Když přijde smutná chvíle, vykašlete se na noční pláče, raději začněte dělat to, co vás nejvíce baví, však ono to přejde.
    Je to jednoduché. <- tenhle jsem si musela vypůjčit. Tohle je tak skvěle napsané.. prostě uah.

    Skvělé citáty, ačkoliv některé smutné.

    OdpovědětVymazat
  2. Krásné, pravdivé a neměnné, kdyby to lidstvo pochopilo, bylo by na světě lépe...myslím že to souvisí s lidskými povahami, vždy to tak bylo a bude pořád, jenom někdy společnost přinutí lidi se tak moc neprojevovat a jindy si zase každý dělá co chce a jak chce...

    OdpovědětVymazat
  3. Tak to je nádhera :-) hodně z těch citátů které tady jsou neznám... můžu si je proto "přidat" do své sbírky! :-) Jsou opravdu krásné...
    A nejvíc nejlepší je na tom to, že je v tom sakra kusu pravdy... člověk by se měl opravdu zamýšlet a konat tak, aby životem nemrhal a nezapomínal žít... " Lidé by se měli zamyslet. Měli by si užívat maličkostí, které nás každý den potkávají. Proč ignorujeme, když se na nás někdo usměje? Proč si nevšimneme lehkého pohlazení? Proč neříkáme častěji děkuji? Proč se na všechno stále díváme negativně?" Tohle mluví za vše...
    Amazing ♥

    OdpovědětVymazat
  4. - první a třetí citát - naprostej souhlas! několikrát jsem měla tu možnost se s tím setkat i v realitě, nebo jak to mám říct.
    - fotky super!

    OdpovědětVymazat